Waarom Fibra

Voeren uit respect voor je paard - Fibra

Daarom Fibra

"Voeren uit respect voor de natuur van je paard"

________________________

 

 

  • Fibra vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Er hoeft daarom geen brok of muesli bijgevoerd te worden. Fibra bevat niet enkel de vitaminen en mineralen maar ook spoorelementen, aminozuren, vetzuren en andere nutriënten.
  • Fibra vormt geen ballast voor het lichaam. Doordat er geen vulstoffen of overbodige grondstoffen worden gebruikt zoals bijvoorbeeld melasse. Bepaalde nutriënten, zoals ijzer, worden bewust zo laag mogelijk gehouden omdat deze bij grote hoeveelheden een ballast voor het lichaam kunnen vormen.
  • Door het lage suiker- en zetmeelgehalte is Fibra erg veilig voer. Ook paarden die gevoelig zijn voor suiker en zetmeel kun je gerust voor meer energie meer Fibra voeren. 
  • Fibra is zowel geschikt voor paarden die geen arbeid leveren als voor paarden die moeten presteren. Op het moment dat een paard inspanningen moet leveren gaat de behoefte omhoog. Een paard heeft dan een hogere behoefte aan energie maar ook aan eiwitten (bouwstenen van spieren) vitaminen, mineralen, spoorelementen en vetzuren. Door meer Fibra te voeren kan worden voorzien in de behoefte van een sportpaard.
  • Fibra is erg smakelijk, onder andere door de timothee, en wordt daarom zeer goed gegeten.
  • Veel volume en structuur, niet alleen de samenstelling maar ook de structuur draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand van jouw paard. Door de structuur doet een paard langer over de opname van Fibra. Bezig zijn met eten is mentaal en fysiek gezond voor een paard. Op Fibra wordt veel gekauwd. Veel kauwen is uiteraard goed voor het gebit maar bevordert ook de speekselproductie. Dat zorgt weer voor een beter begin van de vertering. Daarnaast helpt speeksel bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en het volume geeft veel prik voor de darmen en zo worden de darmen geactiveerd om hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand.
  • Fibra Anti-itch kan ingezet worden bij veel verschillenden problemen, zoals staart- en maneneczeem. De mycotoxinebinders, levende gisten, biergist, betaglucanen, extra vitamine B12, antioxidanten en omega3 doen van binnenuit actief hun werk.
  • Continu ontwikkelen en verbeteren. Door veel contact te houden met Fibra gebruikers blijven ze op de hoogte van de resultaten in de praktijk. Daarnaast blijven zij zich verdiepen in paardenvoeding en houden de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeken nauwlettend in de gaten. Op basis van de verzamelde gegevens passen zij Fibra wanneer nodig aan.
  • Nummer 1 paardenvoer van Nederland op voervergelijk.nl Al jaren staat Fibra Premium op nummer 1 als best beoordeelde paardenvoer van Nederland op de onafhankelijke vergelijkingssite voor paardenvoeders voervergelijk.nl met een 9,5! Fibra Anti-itch wordt zelfs beoordeeld met een 9,8!
  • Uiteraard zijn ze als producent van Fibra GMP-gecertificeerd (Good Manufacturing Practice). Dit betekent dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan de productie van paardenvoer.