Hoe dien je supplementen aan je paard toe?

gezondheid

Paard wil niet eten

Het verstrekken van supplementen (of medicijnen) aan je paard of pony is niet altijd even gemakkelijk. Soms worden ze verkeerd of slecht verstrekt, of worden ze door het paard helemaal niet opgenomen. Daar komt bij dat sommige paarden alles eten wat los en vast zit, terwijl anderen juist enorm kieskeurige eters zijn en alles laten liggen als het ze maar een beetje niet smaakt.

Voor jou als eigenaar is het belangrijk om te weten dat de supplementen volledig zijn opgenomen door je paard. Dus hoe kan je nu het beste zorgen dat je paard de supplementen toch binnenkrijgt? 

De meeste supplementen komen in poedervorm. Er zijn gemakkelijk gezegd drie manieren om deze te verstrekken aan je paard; door het voer mengen, door het water mengen of direct in de mond toedienen. Maar blijf vooral even doorlezen tot het eind, want onderaan deze blog komen we met de perfecte oplossing indien al het andere niet werkt, of wanneer je meteen de band met je paard wilt verbeteren tijdens het geven van supplementen.

Door het water

Paard medicijnen of supplementen toedienen in het waterMengen door het water kunnen we je direct al afraden. Als jouw paard een kieskeurige eter is, zal hij zeker water dat een raar smaakje heeft niet opdrinken en je wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat je paard stopt met drinken. Ook wat minder kieskeurige eters zullen niet snel water drinken waar een smaakje aan zit. Bovendien is het moeilijk om er op deze manier voor te zorgen dat je paard alles binnenkrijgt. Paarden maken hun waterbak, in tegenstelling tot hun voerbak, namelijk niet altijd meteen leeg.

Door het voer

Een betere optie is om de supplementen door het krachtvoer van je paard te doen. Zorg er wel voor dat je alles goed mengt, zodat je paard minder goed doorheeft dat er iets door zijn voer heen zit. Als je de poeder er alleen bovenop gooit, heeft je paard dit meteen door en zal hier misschien zijn neus voor optrekken en daardoor alles wegblazen.
Heb je nu een hele moeilijke eter? Probeer dan om de poeder te mengen met bijvoorbeeld slobber of geweekte bietenpulp of verstop het in een appel of tussen twee boterhammen. Zorg er hierbij wel voor dat de werking van de supplementen niet verminderd. Ga daarom pas mengen net voordat je het voer verstrekt!

Gebruik een spuit

Mijn paard of pony wil zijn medicijnen niet eten

Werkt dit allemaal niet (trust me, I've been there 😉)? Dan kan je proberen om het poeder op dezelfde manier toe te dienen als een wormenkuur: in een (plastic) spuit. Je kunt deze eventueel aan je dierenarts vragen als je zelf niet weet waar deze te kopen.

 Om het voor je paard wat smakelijker te maken kan je het supplement eerst mengen met wat appelmoes of appelsap. Zuig het appelmoesmengel op met de spuit en zorg dat de mond van je paard leeg is voordat je het toedient. Spuit dan de supplementen achter in de mond van je paard en houd deze dicht totdat hij alles heeft doorgeslikt. Zo weet je zeker dat je paard alles heeft binnen gekregen.

Is een spuit inbrengen een groot gevecht? Zorg dan dat je dit van tevoren oefent. Dit kan je bijvoorbeeld doen door eerst wat lekkers in de spuit te doen. 

Voor de aller kieskeurigste paarden, waarbij bovenstaande tips niet helpen biedt Excellent Horse nu de oplossing!

Zij hebben namelijk een smakelijke tablet ontwikkeld, die heel gemakkelijk als tussendoortje of beloning gegeven kan worden .

De tabletten bevatten een unieke combinatie van kruiden, vitaminen en mineralen en zijn verkrijgbaar in drie varianten; gericht op ondersteuning van de luchtwegen, spijsvertering en weerstand.

Excellent Horse Healthy Box Luchtwegen Spijsvertering Weerstand

 

 

Healty Box Paard. Supplementen toedienen was nog nooit zo makkelijk.

De tabletten zijn handig verpakt in een doosje en 1 verpakking is voldoende voor 21 dagen. Het geven van deze tabletten zal bovendien de band tussen jou en je paard enorm versterken en het gevecht tijdens het toedienen is voortaan verleden tijd!

 Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd