Het inspiratieboek van DressagePro: Vragen en Antwoorden

DressagePro Inspiratieboek

Regelmatig krijgen we vragen over het DressagePro Inspiratieboek, bijvoorbeeld of het ook geschikt is voor springruiters en hoeveel paarden je erin kunt bijhouden.

We hebben daarom een Q&A opgesteld met de 10 meestgestelde vragen. Je vindt ze hieronder.

1. Wat is het DressagePro Inspiratieboek?

Het Inspiratieboek is een invulboek voor ruiters. Je houdt hierin de training met je paard en alles daaromheen een jaar lang bij.

2. Waar wordt het DressagePro Inspiratieboek voor gebruikt?
Je gebruikt het boek om een beter inzicht te krijgen in het management van je paard. Zo kun je met dit boek je vorderingen en lessen met je paard beter volgen door elke week bij te houden wat je actiepunten en leermomenten waren. Je leert hierdoor weer doelgericht trainen en grote doelen terug te brengen naar kleinere doelen. Je weet precies waar je aan moet werken en wat al goed gaat, zoals hoe bijvoorbeeld het evenwicht van je paard is.

Je krijgt meer inzicht in jezelf doordat je je (droom)doelen, motivatie en beperkende overtuigingen hierin inzichtelijk maakt. En met de gewoontetracker leer je jezelf nieuwe gewoontes aan.

Bovendien hou je de algehele gezondheid en management van je paard bij; hoe zijn bijvoorbeeld de hoeven nu en hoe ze veranderen ze over een jaar? Wanneer is de dierenarts, hoefsmid, tandarts of fysio langs geweest? Hoe ziet het voerschema eruit? Wanneer is je paard ontwormd of gevaccineerd? Maar ook kun je een teugeldruk- en hartslagmeting bijhouden. Kortom; je ziet beter hoe je paard in z'n vel zit. 

3. Wat zijn de voordelen van het DressagePro Inspiratieboek?
De voordelen zijn eigenlijk teveel om op te noemen, maar we hebben geprobeerd om een kort en overzichtelijk lijstje voor je te maken;

  • Je krijgt meer zicht op het management van je paard
  • Je komt erachter hoe je jouw management rondom je paard kunt verbeteren
  • Je maakt haalbare trainingsschema's en goede planningen
  • Je stelt doelen en krijg nieuwe inzichten in jezelf en je paard
  • Je verzamel heel overzichtelijk alles in één boek over voer, ontwormingen, entingen, hoefsmid en dierenarts
  • Je krijg een beter inzicht in je trainingen, lessen en wedstrijden

4. Kan ik het DressagePro Inspiratieboek ook voor meerdere paarden gebruiken?
Je kunt dit boek zeker voor meerdere paarden gebruiken. Indien je vaak op wedstrijd gaat zou het wel kunnen dat er in dat geval niet voldoende formulieren in zitten. Maar je kan deze formulieren altijd kopiëren. Zo weet je zeker dat je er geen tekort komt.

5. Ik ben een springruiter, is het DressagePro Inspiratieboek ook iets voor mij?
Jazeker! Je kunt dit trainingsboek als spring- endurance- of eventingruiter uiteraard ook gebruiken, alleen de vragen zullen bij de wedstrijdverslagen niet allemaal relevant zijn, maar dat kun je gemakkelijk zelf aanpassen.

6. Ik ben geen wedstrijdruiter, kan ik het DressagePro Inspiratieboek dan toch gebruiken?
Uiteraard! Je hoeft geen wedstrijdruiter te zijn om toch meer uit je trainingen met je paard te halen. Je gebruikt het boek bijvoorbeeld voor trainingen en/of clinics. Je kan namelijk per week plannen wat je doel is tijdens trainingen in de bak of zelfs tijdens een buitenrit; hoe vaak, hoe lang, welke afstand etc. Je kan heel gemakkelijk achteraf de bijzonderheden invullen.

7. Kost het veel tijd om het boek in te vullen?
Nee dat kost niet veel tijd. De derde editie is nu ingedeeld in vier kwartalen, zodat het veel praktischer is om in te vullen. Daarnaast is er een makkelijk weekoverzicht opgenomen, zodat het minder veel tijd kost om in te vullen.

8. Staan er vaste data in het Inspiratieboek?
Er staan geen vaste data in, dus je kunt op elk moment beginnen!

9. Hoeveel pagina's bevat het Inspiratieboek?
Het boek bevat 220 pagina's van A4 formaat. 

10. Wat zit er allemaal in het Inspiratieboek?
Je vindt hierin;
52 weekplanners - Om je trainingsschema, afspraken en meest belangrijke leermomenten bij te houden.
16 managementchecks - voor meer inzicht in je management, waardoor je makkelijker de eventuele verbeterpunten ziet.
16 wedstrijdverslagen - maar je kunt ze ook voor trainingen en clinics gebruiken als je geen fanatieke wedstrijdruiter bent.
48 lesverslagen - Die je samen met je trainer kunt invullen voor meer bewustwording.

En nog veeeeel meer, bijvoorbeeld een jaarkalender, checklist voor wedstrijden, een basischeck voor je paard, een gezondheidscheck die je zelf of door je dierenarts of fysio kan laten invullen, een oefening om na te gaan hoe goed je scoort op verschillende oefeningen en tussendoor; een heleboel tips. 

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Je bestelt het Inspiratieboek van DressagePro bij ons heel gemakkelijk en voordelig (ZONDER verzendkosten) online. Je vindt het boek HIER.

Heb jij nou ook een vraag over het Inspiratieboek? Schroom dan niet om hierover contact met ons op te nemen via mail (info@zephill.nl) of Whatsapp (06-41197180). We staan graag voor je klaar!

 

 

 Ouder bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd